Uncategorised

Grunnkurs i antidoping

Kurset gir grunnleggende kunnskap om antidoping og kunnskap om hvilke regler som er viktige å vite. Alle, både ledere og idrettsutøvere, må ha grunnleggende kunnskap om dopingreglene. For eksempel hvordan det fungerer med dopinglisten, dopingkontroller, rapportering om opphold og om risikoen for doping når du bruker medisiner og kosttilskudd. Først og fremst er kurset rettet mot ansatte og folkevalgte i SF-, SDF-, DF- og SISU-distrikter, som alle har et vidtgående ansvar for å spre kunnskap om dopingregler og forhindre doping.

Å delta i kurset gir et godt grunnlag for fortsatt antidopingarbeid innen egen forenings aktiviteter. Kursinnhold: * Hvordan alle dopingreglene henger sammen og hvordan det påvirker deg. * Hvordan antidopingarbeidet utføres i idrett i Sverige og internasjonalt. * Forskjeller mellom doping i konkurrerende idretter og doping i andre sammenhenger. * Hvordan idrettsledere kan håndtere disse forskjellige problemområdene. * Hvordan foreninger og foreninger kan bli mer aktive i antidopingarbeid. * Hvor finner du pålitelige fakta om antidoping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *